Inovace běžeckých bot Puma s řadou NITRO

Vyzkoušejte nové topovky ze stáje Puma

2015

Inovace běžeckých bot Puma s řadou NITRO

Puma se rozhodla pro sezónu 2021 vytunit běžecké boty a přišla s novou generací NITRO. Jelikož i tyto boty najdete v nabídce našeho e-shopu, rozhodli jsme se Vás alespoň ve zkratce navnadit, proč stojí tento model stojí za koupi.

Karbonová destička INNOPLATE. Tímto slovním spojením se dá popsat nový trend v běžeckém odvětví. A jelikož se Puma rozhodla jít s dobou, tak právě i v řadě NITRO použila desku z uhlíkových vláken a to u modelů DEVIATE a ETERNITY.

Jak už z názvu vyplývá, součástí této nové řady je inovovaná pěna NITRO, která je naplněna plynným dusíkem, zásluhou čehož mohou boty lépe reagovat, mají lepší odpružení a poskytují lehčí pocit – vše s cílem usnadnit běžci trénink.

Technologie PUMAGRIP je odolná gumová směs, která zajišťuje trakci po celém povrchu, tato skutečnost by Vám měla pomoci k uzemněnému pocitu v různých terénech.

Svršek bot z této řady je prodyšný, a tudíž jsou boty vhodné spíše do teplejšího počasí.

V nabídce na našem e-shopu si můžete vybrat ze tří následujících modelů, každý z nich Vám nabídne různé zážitky z běhu:

Puma DEVIATE NITRO

Drop: 8 mm
Hmotnost: 218 g (dámské) / 268 g (pánské)
Vhodné pro: běžce, kteří hledají odpružení a rychlost při delších bězích

Kombinace měkké pěny a tuhé karbonové destičky dodává botě jedinečný pocit, a právě proto Puma zvolila tento model jako vlajkovou loď edice Puma NITRO. Svršek udržuje nohu na místě, ale zároveň jí poskytuje dostatečnou pružnost pro přirozený pohyb. Ve špičce boty se nachází síťovina integrovaná do plně vyztuženého jazyka, který zabraňuje sklouzávání boty. Podešev je vybavena 18 nízkoprofilovými výstupky pro lepší trakci. Jak již bylo uvedeno model DEVIATE je vhodný spíše tréninková boty, která zvládá delší vzdálenosti s nižším tempem.

Puma LIBERATE NITRO

Drop: 8 mm
Hmotnost: 148 g (dámské) / 179 g (pánské)
Vhodné pro: běžce, kteří se chystají na rychlé běhy na kratší vzdálenosti až do půlmaratonu

Puma NITRO LIBERATE jak už dle názvu vyplývá Vám dopřeje volnost, a to právě zásluhou nižší váhy boty oproti modelu DEVIATE. Proto je tento model vhodný na rychlejší běhy a závody. Co se týče složení boty, je podobné, pouze pro uchování nízké váhy ubyla technologie INNOPLATE.

Puma ETERNITY NITRO 

Výška podešve: 8 mm
Hmotnost: 229 g (dámské) / 273 g (pánské)
Vhodné pro: běžce, kteří hledají pronační boty pro vyrovnání chodidel během běhu (pokud se chcete dočíst více o tom, co je pronace, můžete v tomto článku)

Puma v této sérii nezapomíná ani na pronační běžce a představuje model NITRO ETERNITY. Boty jsou vybaveny novou technologií runGUIDE, která se nenachází na ostatních botách v řadě. Pevný okraj pomáhá zajistit, aby byla noha správně vyrovnána a chodidlo dopadalo kolmo k zemi.